C-vitamin - ikke kun til immunsystemet!

C-vitamin har mange fantastiske egenskaber og er typisk kendt som et ”sygdoms-vitamin”. Du kender det sikkert godt, når du har sygdom eller forkølelse i kroppen, anbefaler alle at få godt med C-vitamin enten gennem et kosttilskud eller ved at spise en c-vitamin-rige fødevarer – og det er der faktisk god grund til!
Røde peberfrugter, citrusfrugter, kiwier, bær, tomater, blomkål, nye kartofler og grønne bladgrøntsager er gode kilder til C-vitamin. C-vitamin bidrager nemlig til en lang række af kroppens vigtige processer, herunder plejer dit immunsystem, mindske træthed og udmattelse, bidrager til et normalt energistofskifte og meget mere. 

Men hvis du ikke er den store citrus-elsker eller du blot vil sikre, at du får dækket dit daglige behov for C-vitamin, kan vi anbefale at supplere en sund og varieret kost med DayDose. Med DayDose får du som minimum 160 mg. koncentreret C-vitamin dagligt. Vores Immune variant indeholder en ekstra dosis C-vitamin nemlig 240 mg.  Dette skyldes at denne variant har ekstra fokus på dit Immunsystem og dermed kan hjælpe dig igennem perioder, hvor dit immunsystem kan være ekstra under pres.

Bestil DayDose her

C-vitamin – et vigtigt vitamin ikke kun for immunsystemet

C-vitamin er et vigtigt vitamin og har en stor rolle i sammenspil med andre vitaminer. Dette skyldes at A-vitamin, E-vitamin, folinsyre/B9, calcium, jern, zink, kobber optages og udnyttes bedst ved tilstedeværelse af C-vitamin. Derfor er C-vitamin ikke bare godt for dit immunsystem, men vigtig for kroppens udnyttelsen af andre vigtige vitaminer. Desuden bidrager C-vitamin til en lang række af kroppens vigtige funktioner, blandt andet:

  • Immunsystemets normale funktion.
  • Et normalt energistofskifte.
  • Nervesystemets normale funktion.
  • En normal psykologisk funktion.
  • Normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, tænder og huden.
  • Beskytter cellerne mod oxidativt stress.
  • Mindsker træthed og udmattelse.
  • Gendanner den reducerede form af vitamin E.
  • Øger optagelsen af jern.

Hvorfor C-vitamin som et tilskud?

C-vitamin findes også i rød pepper, grøn kål, broccoli eller kiwi. Vitaminet nedbrydes af kogning, lys, ilt, rygning og varme og menneskekroppen kan ikke selv danne C-vitamin samt lagres kun i kroppen i ca. 3 måneder. Så derfor kan man drage fordel af et daglig tilskud af det vigtige vitamin. C-vitamin er et vandopløseligt vitamin og udskilles med urinen. Derudover er det vigtigt at nævne at særligt rygere, gravide og ammende, personer som spiser mange søde sager og mænd som ønsker at blive fremme deres fertilitet, kan have gavn af et tilskud af C-vitamin.

 

Bestil DayDose her

We use cookies to improve your experience at our website.Read our privacy policy here.

Accept