Træning og kosttilskud - Derfor er DayDose en god ide

Tilskud af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer er ikke en nødvendighed for at træne. Hvis man har fuldstændig styr på sine kostvaner, er man i de fleste tilfælde dækket fornuftigt ind. Hvis man derimod er bekymret over, om man får nok eller har mangler af vitaminer eller mineraler, så er det en god ide at sikre sig igennem et regelmæssigt tilskud.

Den bedste træning er den, der indgår som en regelmæssig del af en sund livsstil

Der kan ikke siges nok godt om træning. Alle bør træne flere gang om ugen, på den måde og i det omfang deres lyst og fysiologi tillader. Som en nem hovedregel skal alle huske på; at træne lidt mere end man har lyst til, og spise lidt mindre end man har lyst til. Den sidste time inden træning bør man ikke indtage noget som helst. Under træningen skal man nøjes med vand, og selv under hård træning skal man holde sig til vand. Det er kun ved hård træning over 45 minutters varighed at sukker/kulhydrater giver mening. Efter træning kan man derimod med held indtage væske og kulhydrater og derved fremme restitutionen. Det behøver ikke være dyre sportspræparater som gels eller barer – almindelig kakaomælk virker fremragende. 

Hvilke kosttilskud bør man overveje, når man går op i sin træning? 

Antallet af træningstimer er selvfølgelig afgørende for, hvad kroppen har brug for. Men både ved cardio/udholdenheds-træning og styrke/muskelrelateret træning spiller calcium en vigtig rolle for at knoglestrukturen kan bibeholdes eller styrkes. Calcium fås igennem fx mælk, ost og mørkegrønne grøntsager – og et tilskud bør overvejes, hvis man ikke er sikker på, at indtage nok via kosten. Calcium gør det dog ikke alene. D-vitamin spiller en afgørende rolle for optagelsen af Calcium – og bør derfor altid ledsage et tilskud Calcium. Det samme gælder Magnesium, som regulerer Calcium-koncentrationen og nervesignalerne i dine celler, og som derfor også bør være en del af dit Calcium-tilskud. Vælger man at supplere sin træning med et kosttilskud, er det vigtigt at man vælger et komplet kosttilskud, der sikrer det korrekte sammenspil mellem vitaminerne og mineralerne. I øvrigt har visse undersøgelser påpeget, at man får det bedste udbytte af sit Calcium-tilskud, hvis man indtager det før sin træning.

Bestil DayDose her

Hvor meget træning kan kroppen tåle? 

Kroppen er det mest fantastiske instrument du nogensinde vil eje. Kroppen kan tåle enorme belastninger – og vil ovenikøbet komme styrket ud af disse udfordringer, hvis du altså griber det rigtigt an. Ligegyldigt om du skal gennemføre en Ironman, løbe et maratonløb eller udføre en noget mindre fysisk bedrift, så handler det om at gøre det på den rigtige måde. Forberedelserne er altafgørende. Led, muskler og sener skal gradvist vænnes til belastningen – og hele kroppen skal langsomt modelleres til at kunne håndtere aktiviteten og bevægelsesmønsteret. I denne proces skal vores indre cellestruktur og kemi selvfølgelig følge med. Meget af det kommer af sig selv. Har du løftet tunge vægte, eller løbet lange ture længe, så begynder din krop at efterspørge hjælp imellem dine træningssæt. Og her gælder det om at lytte godt efter. 

Vitaminer til træningen 

Vitaminer opdeles i 2 hovedgrupper. Vandopløselige og fedtopløselige. De vandopløselige B og C vitamin, er de enkleste da uoptagelige doser udskilles via sved og urin. Fedtopløselige vitaminer som A, D, E og K ophober sig derimod i kroppen – og store mængder kan derfor være et problem. Er man i tvivl, skal man altid spørge sin læge – og i øvrigt holde sig indenfor myndighedernes anbefalede dagsdosis. 

I forhold til træning er B3/Niacin (findes naturligt i kød, fisk, fjerkræ og fuldkornsprodukter), B6 (findes naturligt i magert kød, grøntsager, mælk og fuldkornsprodukter), og B12 (findes naturligt i magert kød, fisk, æg og mejeriprodukter) vigtige elementer. De har alle en funktion i den normale omdannelse og udnyttelse af fedt og aminosyrer til protein. En funktion der er essentiel ved deling og reparation af celler. Og som samtidig bidrager til at mindske træthed og udmattelse. 

Mineraler og næringsstoffer kan også give dig et løft 

Af andre effektive ingredienser i forbindelse med træning kan Jern anbefales, som bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin, og bidrager til en normal ilttransport i kroppen. Ligesom naturprodukterne Ginseng og Grøn Te som henholdsvis bidrager til kroppens naturlige forsvar, kroppens energi samt bidrager til kroppens vitalitet og til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. 

Regelmæssighed er en vinder! 

Ligesom det gælder med træning, så er konsekvens og vedholdenhed vigtigt for et godt resultat med sit kosttilskud. Hvis man kan falde ind i en god vane – så er man allerede halvvejs.

Bestil DayDose her

Vi anbefaler  

Til aktive, travle eller træningsaktive personer, anbefaler vi vores Active variant.  
Active giver dig et komplet kosttilskud, som er sammensat efter fødevarestyrelsens anbefalede daglige dosis samt sikrer de korrekte mængder af vitaminer og mineraler. Active indeholder gode virkestoffer som Gurkemeje, der bidrager til at opretholde sunde muskler og led, Chrom som bidrager til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau samt gode doser af Calcium, D-vitamin og Magnesium.  

We use cookies to improve your experience at our website.Read our privacy policy here.

Accept