D-vitamin - Solens vitamin

Det er almindeligt kendt, at vi danskere kan have brug for ekstra D-vitamin. Den vigtigste kilde til D-vitamin er solens stråler, så problemet er særligt udtalt i vinter-halvåret, hvor der er langt mellem solskinsdagene, og hvor det bliver tidligt mørkt. D-vitamin har nogle helt essentielle egenskaber, som påvirker alt fra dit immunsystem til din krops knogler. D-vitamin har en særlig rolle i optagelsen af calcium i knoglerne. Derfor kan mangel på D-vitamin betyde smerter og ømhed i knogler og led. Daglig tilførsel af D-vitamin sørger for et normal calciumindhold i blodet, samt bidrager til selve optagelsen samt udnyttelsen af calcium. En daglig tilførsel af D-vitamin hjælper også til vedligeholdelsen af dine tænder.

Ømme muskler og led?

Muskelsmerter og ømhed er som sagt ofte et tegn på mangel af D-vitamin. Så hvis du oplever ømhed, træthed eller stivhed i dine ben og led kan det tyde på, at det ville være gavnligt med ekstra D-vitamin. Muskelsmerter og ømhed er ikke bare ubehagelige faktorer. De kan også påvirke ens nattesøvn og evnen til at slappe af. Hvis man supplerer en sund livsstil med D-vitamin enten via huden, kosten eller et tilskud kan man ofte afhjælpe disse symptomer. D-vitamin bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion, og bidrager samtidig til at opretholde et normalt immune system.

Du kan øge dit D-vitaminniveau ved at eksponere din hud for solen, spise fed fisk dagligt eller tage et kosttilskud som fx DayDose. Husk at du ikke danner D-vitamin i solen lige så godt, når du beskytter din hud med solcreme.

Sådan sikrer du den bedste optagelse

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin. Det betyder, at fedtstoffer skal være tilstedeværende for at sikre optagelsen af dette vitamin. Dette kan være i form af lidt olie, smør på brødet eller andet fedtstof.

Når du tager DayDose, får du en daglig dosis af vigtige vitaminer og mineraler som hjælper til at dække din krops behov for vitaminer. Desuden får du med varianterne Active, Female, Male og Immune en daglig omega-3 kapsel, som giver dig det fedtstof, som sikrer den optimale optagelse af D-vitamin.

Hvis du gerne vil vide mere om vores komplette kosttilskud, kan du læse mere her

Vi anbefaler:
Alle DayDose varianter indeholder 20 μg d-vitamin, som svarer til 400% af daglig dosis anbefalet af fødevarestyrelsen. Særligt kan vi anbefale vores Essential Female variant, da denne også indeholder 320 mikrogram calcium.

 Bestil DayDose her

We use cookies to improve your experience at our website.Read our privacy policy here.

Accept