Hvorfor har man brug for kosttilskud?

Et kosttilskud er et koncentreret næringsstof eller et andet stof, der har en ernæringsmæssig eller fysiologisk virkning. Det har til formål at supplere din normale kost og skal ikke spises som en almindelig fødevare. Kosttilskud er hverken et lægemiddel eller et naturlægemiddeI. I første omgang er der tale om vitaminer og mineraler - men gruppen omfatter også plantestoffer og fedtsyrer.

Vitaminer og mineraler spiller en afgørende rolle i mange af kroppens essentielle processer. Det er derfor vigtigt, at vores daglige behov for vitaminer og mineraler er dækket. Plantestoffer og fedtsyrer hjælper også på mange af kroppens fuktioner og nedsætter nogle af de problemer kroppen kan møde i en travl hverdag. Nogle mennesker er rigtig grundige, når det gælder om at få dækket disse behov gennem deres kost. Andre oplever, at de kan have stor gavn af et kosttilskud, som et supplement til en varieret kost og sund livsstil. Kosttilskud kan gøre mange gode ting ting for kroppen som, at mindske træthed og udmattelse, bidrage til sunde muskler og led, styrke din krops vitalitet og meget mere.

Hvorfor et komplet kosttilskud som DayDose?

Det er ikke helt ligegyldigt hvilket kosttilskud, vitaminer eller mineraler du tager. Vitaminer er nemlig indbyrdes afhængige og skaber tilsammen en synergieffekt, som er godt for kroppen. Derfor er det vigtigt, at man får dækket hele spektret af 13 vitaminer og 10 mineraler for, at sikre optimal optagelse. Eksempelvis er det essentielt, at man får dækket hele B-vitaminspektret (bestående af B2, B3, B5, B6, B7, B9 og B12) da disse er indbyrdes afhængige og man sikrer bedst optimal optagelse, ved at dække hele spektret. Tager man calcium-tilskud, er det vigtigt at kombinere med et tilskud af D-vitamin som øger optagelsen, ydermere er K-vitamin med til at binde calcium i knoglerne. C-vitamin øger optagelsen af jern, omega-3 fedtsyrer fremmer optagelsen af de fedtopløselige vitaminer (K, E, D og A) og sådan kan man blive ved.

Det kan være et stort arbejde, at sætte sig ind i hvordan man får den helt korrekte kombination af vitaminer og mineraler. Derfor er det en fordel, at tage et komplet kosttilskud, som sikrer den korrekte sammensætning af vitaminer og mineraler.

Hvem har brug for et kosttilskud?

Vi mennesker er forskellige og har alle individuelle behov, men ens for os alle er, at en varieret kost og en sund livsstil, er en god forudsætning for et sundt og godt liv i balance. Mange oplever gavnlige fordele ved at supplere kosten med et kosttilskud - faktisk spiser op mod 60% af danskerne dagligt et kosttilskud iflg. DTU fødevareinstituttet. http://www.food.dtu.dk/publikationer/ernaering-og-kostvaner/kosttilskud_og_berigelser 

Personer som kan drage fordel af et kosttilskud, kan være personer som oplever, at de føler sig stressede i hverdagen eller er under et hårdt arbejdspres - stress tærer på bl.a. depoterne af B-vitamin. Det kan også være personer som spiser ensidigt eller ikke altid får de anbefalede 600 gr. frugt og grønt hver dag. Andre symptomer som et kosttilskud kan afhjælpe er; mangel på energi, ømme muskler og led, nedsat fertilitet, gener i overgangsalderen m.fl.

Det kan også være, at man blot ønsker, at supplere en sund og varieret kost med et tilskud for at sikre sig, at man får dækket sine behov. Hertil er det også værd at nævne, at mange fødevarer er forarbejdede, hvilket betyder at diverse tilsætningsstoffer tager plads fra andre gode ting som bl.a. vitaminer og mineraler. Kosttilskuddet virker med det samme, men vi anbefaler, at man tager et kosttilskud igennem flere måneder, før man kan vurdere den fulde effekt. For at øge optagelsen af dine vitaminer, anbefaler vi, at tage kosttilskud om morgenen, sammen med morgenmaden og gerne med noget fedtstof, da det fremmer optagelsen af de fedtopløselige vitaminer K, E, D og A.

 Bestil DayDose her

Test dig selv om du har brug for vitaminer og mineraler

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kunne have brug for et vitamin-tilskud, kan du teste dig selv med følgende spørgsmål:
- Oplever du træthed og udmattelse?
- Er du øm i dine muskler og led?
- Har du problemer med din fordøjelse?
- Oplever du tørhed i huden?
- Har dine negle tendens til at flække?
- Er dit blodsukker meget svingende?
- Prøver du og din partner at få børn?
- Bliver du ofte syg og forkølet?
- Har du et svækket immunforsvar?

Kan du nikke genkendende til en eller flere af ovenstående, så er der meget der tyder på, at du kan have gavn af et vitamintilskud. Med udgangspunkt i et komplet kosttilskud, som dækker dine behov for daglige vitaminer og mineraler, har vi udviklet DayDose i 5 forskellige varianter. Alle varianterne indeholder vitaminer svarende til minimum 100% af det anbefalede daglig reference-indtag samt høje doser af mineralerne. Din daglige dosis suppleres yderligere med en dosis af Q10 og omega-3 fedtsyrer eller mælkesyrebakterier, alt efter hvilken variant du vælger. Hertil suppleres hver variant med ekstra virkestoffer som ginseng, antioxidanten gurkemeje, grøn te eller echinacea - også kendt som rød solhat. Du kan se alle varianterne her:

 Se alle varianterne

We use cookies to improve your experience at our website.Read our privacy policy here.

Accept