Magnesium – en vigtig del af din krop

Mineralet magnesium er vigtigt for vores velbefindende. Meget vigtigt. Og vores krop indeholder faktisk en hel del magnesium. Hvis du vejer omkring 65 kg, vil du normalt indeholde ca. 25 g magnesium. Mineralet er afgørende for mange af vores funktioner – og hvis man har for lavt niveau af magnesium, kan det muligvis resultere i forskellige kvaler bla. i dårlig nattesøvn, maveproblemer og migræne

Hvad er Magnesium?

Og hvad betyder det for vores krop? Svarene er hverken korte eller enkelte. Magnesium påstås at indgå i mere end 600 enzymer, og spiller en rolle i uendelig mange af kroppens funktioner. Så langt så godt. Men når det kommer til at forstå de enkelte sammenhænge, eller vurdere om vi har brug for ekstra magnesium, bliver det straks sværere. Grunden til at vi har svært ved at få et præcist billede af kroppens magnesium-niveau, er den stramme regulering som kroppen pr. automatik selv foretager. Normalt lagres omtrent halvdelen af kroppens magnesium i knoglerne, mens den anden halvdel cirkulerer i vores blod og muskler.

Populært sagt fungerer vores knogler som et slags fjernlager. Såsnart blodbanernes magnesium-indhold falder, sørger kroppens lagrer for straks at hente reserver, og regulere til det optimale niveau. Denne geniale funktion betyder, at blodpøver ikke altid kan afsløre magnesium-mangel. Tilgengæld må man bøje sig i beundring over, at vores krop er indrettet sådan, at den løbende tester og regulerer sine egne værdier. Imponerende.

Magnesium er altså godt - men hvad er det godt for?

Vi ved, at magnesium spiller en rolle mange steder. En af de vigtigste funktioner er i energiproduktionen fra fedt og kulhydrater der leverer energi til næsten samtlige processer i kroppen, eksempelvis musklerne.

Magnesium er også vigtig for dannelse af de signalmolekyler, som indgår i kroppens hormonproduktion.

Hos DayDose er magnesium en del af et komplet kosttilskud, fordi samarbejdet med fx calcium og D-vitamin er helt afgørende for effekten. Magnesium er nemlig tæt knyttet til D-vitamin og Calcium, hvor de sammen deltager i opbygning af knogler og andre strukturer i kroppen, eksempelvis cellemembraner og kromosomer. Mineralets indflydelse på kalkbalancen betyder, at magnesium-mangel direkte kan medføre ophobning af kalk i blodårerne.

Bestil DayDose med Magnesium her

Hos den Danske Fødevarestyrrelse står man bag anprisningerne om at magnesium bidrager til: at mindske træthed og udmattelse, elektrolytbalancen, et normalt energistofskifte, nervesystemets normale funktion, en normal muskelfunktion, en normal proteinsyntese, en normal psykologisk funktion, at vedligeholde normale knogler, til at vedligeholde normale tænder. Samt at magnesium spiller en rolle i celledelingsprocessen.

Hvilken magnesium skal jeg så vælge?
Magnesium findes i mange variationer. Forbindelserne er fx magnesiumcarbonat, magnesiumacetat, magnesiumorotat og magnesium aminosyrekelat.
DayDose bruger forbindelsen ”magnesiumoxid” som opløses når det kommer i forbindelse med mavesækkens syre. Magnesiumoxid optages meget individuelt, men som grundregel skal man regne med at optagelsen af magnesium ikke nødvendigvis er særlig høj. Igen er det kroppens fantastiske sorteringssystem der er den kloge regulerende faktor. Kun den nødvendige mængde magnesium optages igennem mave og tarm, mens resten får lov at passerer igennem systemet.

Magnesium gemmer sig mange steder - værsgo at spis!

Spinat og græskarkerner er blandt topscorerne når det gælder fødevarer med højt magnesium-indhold. Men også advocado, bananer og mørk chokolade er rige på magnesium. Andre gode kilder til magnesium er fuldkorn som hvede, havre, rug og byg, brune ris, fisk, mandler, peanuts, hasselnødder og kaffe.

Planters klorofyl, som omdanner sollys til energi er fyldt med magnesium – derfor kan man som en fast tommelfingerregel regne med, at mørkegrønne grøntsager er en god kilde til magnesium.

Desuden er kalkholdigt vand også rigt på magnesiumsalt.

Magnesium - hvilken koncentration?

Hvis man er opmærksom kan man forholdsvis nemt få hele den anbefalede dosis af magnisium igennem den daglige kost. Eksempelvis indeholder 100 gram mandler omtrent hele det anbefalede daglige indtag. Koncentrationen af magnesium hos fx Daydose Essential female er et godt supplement til den øvrige kost. Normalt kan man ikke få for meget magnesium men alligevel er det vigtigt at huske på, at gravide, ammende og børn altid skal spørge deres læge til råds om deres dossering.

 

We use cookies to improve your experience at our website.Read our privacy policy here.

Accept